.

Ohjeita

Kun matolla pomppimisen aloittaa, kaikki tuntuu vaikealta. Harjoittelu on tärkein lääke alkuvaikeuksista pääsemiseen, mutta muutama yleissääntö kannattaa painaa mieleensä:

  • Älä siirrä jalkaa turhaan keskelle. Jalkojen siirtäminen suoraan nappulalta toiselle säästää runsaasti voimia ja aikaa.
  • Astu vuorotellen vasemmalla ja oikealla jalalla. Yhden jalan rasitus parhaimmillaan puolittuu, kun käyttää tasapuolisesti molempia jalkoja.
  • Älä hyppää liian korkealle tai astu liian kovaa. Voimat, jalat ja matto säästyvät.
  • Käytä muovimatolla astumiseen päkiää, älä varpaita tai kantapäätä. Osut nuoliin tarkemmalla ajoituksella. Metallisella arcade-matolla myös koko jalkapohjalla astuminen toimii hyvin.
  • Jos rytmiin pääseminen tuottaa vaikeuksia, kannattaa yrittää liikkua musiikin tahtiin jo ennen kuin askeleet alkavat. StepMania ja DDR-koneet eivät sakota ylimääräisistä lyönneistä. Ylälaidan nuolten vilkkuminen musiikin tahtiin helpottaa rytmiin totuttautumista.

Myös tanssimisympäristöönsä kannattaa kiinnittää huomiota. Jos mattosi tuntuu liukuvan lattialla vähän turhan innokkaasti, sen voi kiinnittää paikalleen vaikkapa ilmastointiteipillä. Iso näyttö helpottaa askelten lukemista, ja näyttö kannattaa sijoittaa tarpeeksi alas, jottei niska rasittuisi pelatessa liikaa ja jalkoihin vilkuilu olisi helpompaa.

Muista myös venytellä liikuntasuorituksen jälkeen, niin jalat ovat seuraavana päivänä paremmassa kunnossa entistä vaikeampia kappaleita varten :)

© Olli Etuaho 2004