Tervetuloa Dance.hectigo.netiin, suomalaiselle tanssipeli-infosivustolle.

Ohjeita

Kun matolla pomppimisen aloittaa, kaikki tuntuu vaikealta. Harjoittelu on tärkein lääke alkuvaikeuksista pääsemiseen, mutta muutama yleissääntö kannattaa painaa mieleensä:

  • Älä siirrä jalkaa turhaan keskelle. Jalkojen siirtäminen suoraan nappulalta toiselle säästää runsaasti voimia ja aikaa.
  • Astu vuorotellen vasemmalla ja oikealla jalalla. Yhden jalan rasitus parhaimmillaan puolittuu, kun käyttää tasapuolisesti molempia jalkoja.
  • Älä hyppää liian korkealle tai astu liian kovaa. Voimat, jalat ja matto säästyvät.
  • Käytä muovimatolla astumiseen tarpeeksi suurta osaa jalastasi, älä pelkkiä varpaita. Osut nuoliin tarkemmalla ajoituksella, ja jalat säästyvät. Koko jalkapohjalla astuminen toimii yleisesti ottaen parhaiten, mutta vaatii myös suhteellisen kehittynyttä tekniikkaa.
  • Jos rytmiin pääseminen tuottaa vaikeuksia, kannattaa yrittää liikkua musiikin tahtiin jo ennen kuin askeleet alkavat. DDR ja ITG eivät sakota ylimääräisistä lyönneistä. Ylälaidan nuolten vilkkuminen musiikin tahtiin helpottaa rytmiin totuttautumista. Pidä rytmi mielessä myös askelissa olevien taukojen aikana.

Myös tanssimisympäristöönsä kannattaa kiinnittää huomiota. Jos mattosi tuntuu liukuvan lattialla vähän turhan innokkaasti, sen voi kiinnittää paikalleen vaikkapa ilmastointiteipillä. Tämä ei toki kannata silloin, jos lattia on kallis ja siihen jää helposti jälkiä. Iso näyttö helpottaa askelten lukemista, ja näyttö kannattaa sijoittaa tarpeeksi alas, jottei niska rasittuisi pelatessa liikaa ja jalkoihin vilkuilu olisi helpompaa.

Muista myös venytellä liikuntasuorituksen jälkeen, niin jalat ovat seuraavana päivänä paremmassa kunnossa entistä vaikeampia kappaleita varten. :)

.
© Olli Etuaho 2003-2005