ninja

Jotain

mauttomampi

mauton.hectigo.netissä sijaitsevaa HL2-kuvagalleriaa on alettu päivittää varsin ripeään tahtiin, ja kehitys jatkunee samanlaisena lähitulevaisuudessa. Sivu muutettiin kokonaan englanninkieliseksi kansainvälisemmän kohderyhmän takia.

Hectigo 6.12.2004

mauton.hectigo.net

Tanssipeliosaston pitkä nousujohteinen kehitys kääntynee jossain vaiheessa laskuun, joten hectigo.netiin ilmestyy uutta sisältöä sitä korvaamaan. Sivustolle on tänään ilmestynyt uusi alisivusto mauton.hectigo.net, jonka sisältöä ei ole vielä tarkemmin määritelty. Tällä hetkellä mauttomassa on ainoastaan Half-Life 2:n vasta julkaistussa Deathmatch-modissa tehtyjä kikkailuja - varsin hupaisa peli muuten - mutta lisää tavaraa on odotettavissa tulevaisuudessa.

Varoitus: mauton.hectigo.netin sisältö saattaa saada sinut sanomaan "Jöö".

Hectigo 4.12.2004

Epäpornoa

Repikääs siitä.

Hectigo 4.12.2004

Half-Life 2 - lyhyt loppuarvostelu

Plussat:
+ Tunnelma
+ Vaihtelevuus
+ Hauskat lelut
+ Vieläkin hauskemmat lelut
+ Osa puzzleista (ne joissa käytetään hauskoja leluja)
+ Todennäköisesti varsin hyvä alusta modeille ja lisälevyille

Miinukset:
- Yllätyksetön juoni
- Lyhyys
- Se toinen osa puzzleista

Loppuarvosana: 9/10

Hectigo 23.11.2004

Lambda potenssiin 2 ja mitä sen toimimiseen vaadittiin

Kauan odotettu Half-Life 2 ilmestyi toissapäivänä, ja sain oman kopioni pelistä eilen. Pelaamisen aloittaminen ei kuitenkaan ollut niin yksinkertaista kuin sen pitäisi olla - ehei. Pöytäkoneeni Windows oli sotkenut verkkoyhteyden toimimattomaksi aikaisemmin syksyllä, ja konffausyrityksistä huolimatta tilanne pysyi samana. Samalla koneella olevan Linuxin verkko jatkoi tietenkin toimintaansa täydellisesti. Half-Life 2:n yksinpeliä ei pääse pelaamaan ilman netin kautta tehtävää Steam-aktivointia, joten jotain oli tehtävä. Päätin sitten asentaa Windowsin uudelleen, kun se joka tapauksessa pitäisi tehdä jossain vaiheessa. Oli tietenkin kiire päästä pelaamaan, joten yritin selvitä asennuksesta mahdollisimman nopeasti. Ehkä olisi pitänyt hoitaa hommat kunnolla ja asentaa kunnollinen palomuuri ja antivirus jo ennen koneen kytkemistä nettiin, sillä jo pelin aktivointiin käyttämäni viiden minuutin yhteysaika riitti ainakin neljän viruksen koneelle pääsemiseen. Myöhemmin asentamani Ad-Aware löysi näiden lisäksi vielä 7 mainos- tai vakoiluohjelmaa.

Onneksi itse pelistä ei löydy suurempaa valittamista. Itseasiassa HL2 on varmasti yksi parhaista peleistä, mitä olen koskaan pelannut, ja elämyksenä aivan omaa luokkaansa. Etenkin pelin aloituskohtauksen tunnelma hakee vertaistaan. Uusia elementtejä tuodaan peliin tasaista tahtia, ja kohtaukset on rytmitetty huolellisesti. Irtaimiston heittelyyn käytetty Gravity Gun on ehkäpä innovatiivisin ase, mitä räimintäpeleissä on koskaan nähty. Graafisesta hienoudesta tuskin tarvitsee edes mainita. Parhaimmillaan HL2:sen maisemat kelpaisivat maalauksiksi, eikä sujuvaa pyörimistä ole suinkaan uhrattu efekteillä kikkailun alttarille. Yli vuosi sitten HL2:sen silloista julkaisupäivämäärää - 30.9.2003 - silmälläpitäen ostettu DirectX8-polven näytönohjaimeni pyörittää peliä keskitason asetuksilla vallan mainiosti. Parempi niin, sillä muuten joku muukin kuin lambda olisi noussut pikaisesti toiseen potenssiin. Onneksi Gabe Newell on varmasti oppinut läksynsä, ja tuskin enää päästelee suustaan hatusta heitettyjä julkaisupäivämääriä. Hyvä peli se on joka tapauksessa.

Hectigo 18.11.2004

Tanssipeliosaston uusi versio, jee!

Tanssipeliosasto on nopeasti noussut sivujeni merkittävimmäksi osa-alueeksi, joten päätin irrottaa sen omaksi sivustokseen. Tanssipelisivut löytyvät nyt dance.hectigo.net -osoitteen takaa, mutta myös vanhat www.hectigo.net/?c=6 -alkuiset osoitteet toimivat vielä jonkin aikaa. Dance.hectigo.net saa uudistuksen yhteydessä myös oman uutissivun (jos vaikka loppuisi tämän blogintapaisen spämmiminen).

Hectigo 12.11.2004

Saamatonta porukkaa täällä

MindTrekLanin viralliset tulokset julkaistaan jostain syystä vasta 14.11, joten myös MTL:stä tehtävä tarkempi selonteko lykkäytyy hieman pidemmälle kuin etukäteen arvioin. Myös itseäni vaivaa saamattomuus, sillä alunperin jo viime viikoksi lupaamani skitsofrenian päivitykset eivät ole vieläkään linjoilla. Yritän saada ne valmiiksi huomiseksi, jos mahdollista. Tanssipeliosastolle sain sentään aikaan pienen uudistuksen 9- ja 10-jalkaiset biisit listaavan sivun merkeissä. Myös muita tanssipeliosaston sivuja on hieman päivitetty.

Hectigo 10.11.2004

1. Jka, 2. Arx, 3. Hectigo, 4. Laurentus

MindTrekLanin DDR-finaali on ohi. Finaalissa pelattiin satunnaisina biiseinä Midnite Blaze, Bag sekä Exotic Ethnic. Vapaavalintaisiksi otettiin Tsugaru, Dead End, Be Lovin, CSFILSM, 3 kertaa Sakura, MAX 300 sekä TLOM. Pidempi selonteko MindTrekLaneista tulossa.

Hectigo 6.11.2004

MindTrekLan alkaa & Dancing Stage Fusion kauppojen hyllyllä

Neljännen MindTrekLan-pelitapahtuman ovet aukesivat noin tunti sitten, ja tällä kertaa paikkana on Tampereen MetroAutoAreena. Odotettavissa on muunmuassa jokseenkin tasokas DDR-kilpailu lauantaina klo 14 eteenpäin sekä lukuisia muita pelikilpailuja. Pöhähdän itsekin paikan päälle jossain vaiheessa iltapäivää, ja raportoin tanssipelikisan tulokset Hectigo.netiin heti kilpailun päätyttyä. Jos mahdollista, kannattaa tulla paikan päälle fiilistelemään, sillä sisäänpääsy verottaa lompakostasi vain vaivaiset 10 euroa.

Jos et jostain syystä pääse saapumaan paikan päälle, niin ei hätää! Myös kotidankeajilla on lähiaikoina mukavaa. Dancing Stage Fusionin PS2-versio julkaistiin Suomessa viime viikon loppupuolella, ja on saatavilla pelikaupoista kautta maan. Verkossa peliä myyvät ainakin Puolenkuun pelit sekä Player One. MBnetin hintaseuranta raportoi vielä muutaman kaupan lisää. Pelin biisilista on eurooppalaiseksi julkaisuksi varsin monipuolinen, eikä ominaisuuksistakaan ole puutetta. Kymmenen jalan Paranoia Survivorkin löytyy hardcore-vääntäjien iloksi.

Hectigo 5.11.2004

Koipottu-spesiaali

Keväällä previkoitu Koipottu-animaatio päättyi joitakin viikkoja sitten, ja hienoa sarjaa muistaakseni kirjoitin aiheesta Koipottu-spesiaalin. Artikkeli sisältää runsaasti rankkaa kuvamateriaalia ja epämääräistä humoristisuutta, joten lukeminen tapahtukoon jokaisen omalla vastuulla. Kieroutuneen huumorintajun omaavien kannattaa seurata myös Skitsofrenian kotisivua, sillä pelipaketti 3 ja entisestään parannettu versio säännöistä ilmestyvät joskus ensi viikon aikana. Nyt viikonlopuksi Päivölään pöhisemään, dankeamaan ja pelaamaan skitsoa :)

Hectigo 29.10.2004

Kestit #10 ohi & muita asioita

Kestit #10 -lanit päättyivät tänään iltapäivällä, ja DDR-compon voittajaksi selviytyi Jukeboksi. Edellisen kilpailun voittaja Jka tai kolmonen Laggy eivät olleet tiettävästi paikalla. Kakkoseksi kesteillä tuli Kheldysh ja kolmoseksi Ix-nickiä tällä kertaa käyttänyt Were. Tulokset on päivitetty kilpailusivulle. Myös tanssipelisanakirjaan lisättiin muutama epäolennaisempi termi. Sivujen kävijämäärä lähti taas Tennarin kisojen jälkimainingeissa loivaan laskuun, joten jätän suuremmat uudistukset toteuttamatta. Ei jonkinlaisen foorumin avaaminen tulevaisuudessa ihan mahdotontakaan silti ole.

Pistin taideosastolle pari päivää takaperin neljä uutta kuvaa, ja ryhdyin myös jälleen päivittämään Deviantart-sivuani, kaverit kun haluavat pysyä helpommin kärryillä siitä, mitä piirtelen. Käykää katsastamassa, jos kiinnostaa. Töitä ilmestynee ensi viikolla muutama lisää, kun saan kaiken loman aikana aloitetun valmiiksi. Harkitsen tällä hetkellä myös jonkinlaisen pidemmän projektin kuten sarjakuvan piirtämisen aloittamista, mutta voi olla, että aika tai ideat eivät riitä.

Hectigo 24.10.2004

Välikysymys

Hectigo.netin kävijämäärä pompahti Tennarin kisojen yhteydessä odottamattomaan nousuun, joten päätin lisätä sivuille vihdoinkin myös interaktiivista sisältöä. Teinix-henkiseen vieraskirjaan en jostain syystä päätynyt, vaan ensimmäisenä sivulle löysi tiensä kysely-sivulta löytyvä polli. Jos kävijämäärät pysyvät korkealla, myös tanssipeliaiheisen foorumin pystyttäminen on mahdollista.

Hectigo 18.10.2004

Jka is teh winnar

Kauan odotettu Tennispalatsin Dancing Stage-mestaruuskilpailu on viimein ohitse, ja voittajat ovat selvillä. Ensimmäiseksi sijoittui Jka komealla End of the Century -suorituksella, ja toiseksi tuli Jukeboksi. Kolmannen sijan vei Laggy. Freestylen voitti Stuf hupaisalla Nori nori nori -showllaan. Myös muut freestyle-esitykset olivat järjestäen upeaa katseltavaa, vaikka mitään erityisen omaperäistä ei nähtykään. Myös parifreestylejen puute jäi hieman häiritsemään - pitää varmaan itse kehittää jotain seuraaviin kilpailuihin.

Omalta osaltani päivän huippukohta oli varmaankin Max 300:n läpäiseminen ensimmäistä kertaa arcadessa 10 jalalla. Itse kilpailu meni aika pahasti great attackin puolelle, ja tipuin jo karsinnoissa. Ehkä MindTrekLaneilla käy paremmin. Kaikenkaikkiaan päivästä jäi kuitenkin varsin hyvä maku suuhun - toivottavasti kisat järjestetään ensi vuonna uudestaan.

Hectigo 17.10.2004

StepMania-tutoriaalia päivitetty

Päivitin StepMania-tutoriaalia ja sanakirjaa. Tutoriaaliin ilmestyi modifiereista ja kummallisista pelimuodoista kertovat osiot.

Hectigo 14.10.2004

Jotain

Hectigo.netin etusivulla alkoi olla yhtä ahdasta kuin TKL:n bussissa tanssimattokassin kanssa ruuhka-aikaan, joten päätin heivata osan vanhoista jutuista arkistoon. Sama tehdään vastedes aina kolmen kuukauden välein. Tämän pienen muutoksen lisäksi myös tanssipelisanakirjaa on hieman päivitelty. Muistakaa kaikki tulla Tennispalatsin DDR-kisaan tämän viikon lauantaina!

Hectigo 13.10.2004

Muuttotalkoot skitsolle & sanakirjailua

Entisen kouluni palvelimella majailleet skitsofrenian sivut on vihdoinkin siirretty hectigo.netin alaisuuteen. Hupaisan roolipelin uusi osoite on http://s.hectigo.net, ja sivulle pääsee nykyään myös suoraan tämän sivun ylälaidassa olevan linkin kautta.

Tanssipeliosasto on niinikään kokenut uudistuksen DDR-terminologiaa sisältävän sanakirjan muodossa.

Hectigo 10.10.2004

5, 6, 7, 8

Kestit #10 -lanitapahtuma on kuin onkin herätetty uudestaan henkiin, mutta varoitusajasta muodostui sen verran lyhyt, että kyseiset pippalot taitavat jäädä osaltani käymättä. Aikataulullisia ongelmia aiheuttavat myös samalle viikonlopulle osuvat Lanitan lanit, joiden ohjelmaan sisältyy DDR:ää aivan samaan tapaan kuin Kesteilläkin. Kilpakumppanit eivät välttämättä ole ihan niitä Suomen huippuja, mutta mikäs siinä, kunhan kivaa on. Sitä ennen (16.10) on kuitenkin luvassa vielä Tennispalatsin kilpailu, johon yritän parhaani mukaan harjoitella. Arcadekonetta ensimmäisen kerran kokeiltuani täytyy todeta, että menestyminen voi osoittautua turhan hankalaksi, mutta odotettavissa on ainakin katsomisen arvoinen show. Erityisesti freestyle-kilpailu voi olla mielenkiintoista seurattavaa, jos dankeajat vain osaavat asiansa.

Hectigo 4.10.2004

Hectigo.net, © Olli Etuaho 2004-2005