ninja

Jotain - 2004 - heinäkuu - syyskuu

Peruutusvaihteella

Menivät sitten peruuttamaan Kestit #10-lanit kokonaan, kun sopivia tiloja ei ilmeisesti löytynyt peruuntuneiden tilalle. Sääli, sillä kisaamaan olisi ollut tulossa runsaasti Suomen DDR-eliittiä. Toivottavasti tapahtuma herätetään vielä joskus uudestaan henkiin.

Hectigo 18.9.2004

Kirahvi sanoo nori nori nori

Kämppä löytyy, mutta nettiä ei. Ihan kohtalainen elämäntilanne, kun yliopiston järjestöt ja kerhot järjestävät sen verran ohjelmaa, ettei netin puutetta juuri ehdi murehtia. Lisäksi aikaa menee aika paljon lähikuukausien DDR-kisoihin orientoitumiseen. Tarkan kisa-aikataulun julkaisin muidenkin iloksi tanssipeliosastolla "Tulevia tapahtumia" -otsikon alla. Sivulla on listattu myös ensi vuoden tärkeimmät kisat, DDR:n European Cup Norjassa ja Assemblyjen DDR-compo. Sivua on tarkoitus päivittää myös vastaisuudessa. Jos jollain on tarjota ilmaista Norjanmatkaa, minuun saa parhaiten yhteyden sähköpostilla. :)

Hectigo 17.9.2004

Kämppä, nettipelejä ja huoltokatko

Parin viikon aktiivinen etsintä palkittiin viimein, kun vapaa kämppä löytyi Pohjois-Hervannasta. Vuokrasopimus on vielä allekirjoittamatta, mutta toivon mukaan mikään ei enää tässä vaiheessa ehdi mennä vikaan.

Toivottavasti saan myös nettiyhteydet toimimaan pian, sillä korealainen nettipeli Priston Tale vaikuttaa sangen lupaavalta tuotokselta. Kyseessä on kolmiulotteista mätkintää hieman NWN:n malliin, mutta touhun pitäisi olla vahvasti tiimeihin painottunutta eikä se aluksi edes maksa mitään. Jos jonkun korealaispelifetissi herää Priston Talen myötä, suosittelen kokeilemaan myös klassista Wormsiä muistuttavaa ja niinikään ilmaista Gäng... eiku siis... Gunboundia. Mielenkiintoista pelissä on muunmuassa hyvin suunniteltu Avatar-systeemi sekä erilaiset mobilet, jotka vaativat erilaisia taktiikoita. Itse ehdin jo kesällä kyllästyä Gunboundiin, mutta kyllähän tuota pari viikkoa ilokseen tahkosi.

Sikäli kun ketään kiinnostaa, sivuni eivät todennäköisesti toimi torstaina aamupäivällä. Syynä on palveluntarjoajan laitteistopäivitys.

Hectigo 6.9.2004

Opiskelua

Tulipas kirjoitettua huono viesti viime kerralla - ilmeisesti äidinkielen taitoni ovat päässeet hieman ruostumaan. Huono se oli myös siinä mielessä, että valitettavasti se ei enää pidä paikkaansa. Huoneistokeskuksen kanssa tuli viime viikolla joitakin ongelmia, jotka sitten loppujen lopuksi johtivat vuokrasuhteen peruuntumiseen. Nyt olen sitten omaa kämppää vailla, ja asuntojen kiertely ei ole vielä tähän mennessä tuottanut tulosta. Toivottavasti ensi viikolla käy parempi onni.

Hectigo 2.9.2004

Lomailua

Parin viikon lomani alkaa olla loppumaan päin, ja edessä on muutto Tampereelle ja opiskelun aloittaminen TTY:llä. Saa nähdä miten totuttautuminen koulun penkkiin käy, kun vuorokausirytmi on siirtynyt pitkälle yöhön ja ohjelma on koostunut lähinnä Stepmaniasta, mangasta, leffoista ja piirtelystä. Kämppä sentään löytyi onneksi jo pari viikkoa sitten. Muuttamaan pääsen 1.9, ja kolmen huoneen ja keittiön asuntoon tulee näillä näkymin asumaan myös pari ennestään tuttua kaveria. Valitettavasti huoneistosta löytyy myös huono puoli: asunto on kerrostalon toisessa kerroksessa, joten kotona dankeamiselle on syytä heittää hyvästit. Toivottavasti sopivia harrastustiloja järjestyy. Ennen kämpän käyttöönottoa joudun asumaan pari viikkoa väliaikaisesti Tampereen keskustassa.

Hectigo 20.8.2004

Taideosasto muutosten kourissa

Taideosasto on kokenut joitakin radikaaleja muutoksia.

Ensinnäkin kaikista taustakuvista on nyt vihdoin saatavilla 1600x1200 pikselin versiot, joita kehtaa jo ihan oikeasti pitää työpöydällään. Skaalauksen alaspäin ei pitäisi olla ongelma, sillä kyseinen toiminto löytyy useimpien käyttöjärjestelmien ja ikkunointijärjestelmien lisäksi myös lukuisista ilmaisista kuvankäsittelyohjelmista. Tämän lisäksi taideosaston alle on avattu uusi osio, joka sisältää screenshotteja suunnittelemistani web-sivustoista. Ties vaikka joskus pääsisi nyhtämään rahaa alalta. Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä 3D-sivulle ilmestyi uusi taideteos nimeltään "Capture the Flag".

Hectigo 3.8.2004

Hectigo.net goes mobile, osa 2

Eipä siinä sitten kovin kauaa hurahtanut. Hectigo.net näyttää nyt joitain ylisuuria taulukoita lukuunottamatta kännykällä varsin nätiltä, ja aikaa uuden CSS:n tekoon meni tosiaan vain vajaa tunti. Lopputuloksesta minulla ei valitettavasti ole screenshotteja, mutta sivua voi itse käydä katsomassa Operan ilmaisella trial-versiolla. Itse webbiselaimen lisäksi tarvitsee vain yhteysasetukset, jotka saa säädettyä puhelimeen Työkalut/Asetukset/Yhteys/Yhteysosoitteet/Uusi yhteysosoite -toiminnon avulla. Soneran liittymässä ainoa vaadittava asetus on yhteysosoitteen nimi, johon on asetettava osoite "internet". Tämän lisäksi tarvitsee luonnollisesti liittymän, johon on kytketty datansiirtomahdollisuus.

Hectigo 28.7.2004

Hectigo.net goes mobile, osa 1

Kokeilin tänään Series 60 -kännyköiden Opera-nettiselainta, ja päätin ottaa seuraavaksi projektikseni hectigo.netin pienelle näytölle sovittamisen. Ensimmäisen askeleen otin jo tänään, kun siistin hieman sivujen CSS-koodia tulevien muutosten helpottamiseksi. Mitään todellista hyötyä projektista tuskin tulee koskaan olemaan, sillä harva haluaa selailla tanssipeliohjeita kännykällään. Olisi kuitenkin kiva nähdä, kuinka helposti kyseinen porttausprosessi onnistuu ja miten tarkkaan Opera noudattaa kännykkä-CSS:n määritteitä. Sivuston varsinaiseen ulkoasuunhan muutos ei tule juuri vaikuttamaan, vaan älypuhelimia varten tehdään uusi CSS-tiedosto.

Lisätietoja useiden CSS:ien käytöstä W3.orgissa.

Hectigo 28.7.2004

Täydennyksiä

Sain sen CV:ni vihdoin julkiseksi, vaikka pientä parantamisen varaa saattoi vielä jäädäkin. Toivottavasti jotakuta vielä kiinnostaa - olisi nimittäin tarkoitus syödä, asua ja kuluttaa myös vastaisuudessa.

Sivuille on tullut myös toinen tärkeä uudistus: Tanssipeli/StepMania-osasto, jolle pääsee tuttuun tapaan sivun yläreunassa olevasta linkistä. Osasto sisältää paljon hyödyllistä tietoa tanssipelien pelaamista aloittavalle.

Hectigo 19.7.2004

Uusi sivusto

Menin hetken mielijohteesta hankkimaan itselleni domainin, ja sivuston kävijät saavat nyt kärsiä päähänpistostani uuden ulkoasun muodossa. Sivujeni teknisen puolen hoitaa tällä hetkellä int2000.net, joka tarjoaa vuosittaista 50 euron maksua vastaan verkko-osoitteen, 500 megatavua tilaa sekä PHP-, Perl- ja MySQL-valmiudet.

Melkein kaikki vanha sisältö on nyt siirretty uuden sivuston alaisuuteen, ja uuttakin tavaraa löytyy vanhan lomasta. Erityisesti taide-osasto on nykyään huomattavasti edustavampi. Sivusto on ottanut pienen harppauksen virallisemman kotisivun suuntaan, ja CV:nikin ilmestyy tänne, kunhan saan sen valmiiksi. Vanhoja uutisia en varmaankaan jaksa siirtää tänne, mutta jos innostun julkaisemaan hectigo.netissä kirjoituksiani, jotkin uutisten seassa olleet leffa-arviot saattavat vielä löytyä näiltäkin sivuilta.

Hectigo 13.7.2004

Hectigo.net, © Olli Etuaho 2004-2005