Suomeksi / in English

Uusi vuosi, uudet pelit

Huzzah

Pelailin Cave Storyn toiseksi vaikeimman lopun läpi tuossa pari viikkoa takaperin, ja nimimerkki Pixelille on pakko antaa reiluhko hatunnosto pelin saattamisesta maailmaan ja julkaisemisesta ilmaiseksi. Peli on huipputasoa sekä pelattavuudeltaan että sisällöltään, ja Cave Storyn yksin tehneen moniosaajan taituruutta retrohenkisen musiikin säveltämisessä ja pikseligrafiikassa ei voi kuin ihailla. Pelin ulkoasu on vanhahtava, mutta äärimmäisen puoleensavetävä, enkä muista, milloin videopelin tarina olisi viimeksi temmannut minua mukaansa samalla tavalla kuin Cave Storyn kohdalla kävi. Hieman hitaan alun jälkeen jokin vain loksahti jouhevasti paikoilleen, ja lopussa välitin hahmoista enemmän kuin olisin osannut pelin alkaessa konsanaan kuvitella. Kaiken muun hyvän lisäksi Cave Story on myös miellyttävän haastava, eikä lainkaan huonolla tavalla - tiuhaan ripotellut pomohahmot tarjoavat päänvaivaa, mutta ovat aina läpäistävissä muutamalla yrittämällä. Cave Story tarjoaa myös kohtuullisen annoksen epälineaarisuutta ja pelaajan valintoja, ja ensimmäisellä läpipeluukerralla monia asioita jäi vielä kokematta. Suosittelen siis tutustumista.

Myös alkuvuoden tärkein pelitapahtuma Game Developer's Conference 2007 on lähtenyt käyntiin rapakon takana, ja kaikilla kolmella isolla konsolivalmistajalla on oma lusikkansa sopassa. Positiivisimmat yllätykset tähän mennessä ovat tulleet Sonylta. Edellisen konsolisukupolven suurin tekijä on joutunut viimeisen puolen vuoden aikana ikäviin vaikeuksiin imagonsa kanssa, eivätkä Amerikassa kauppojen hyllyille lojumaan jääneet PlayStation 3:t yhtään paranna suuryhtiön tilannetta. Nyt ainekset maailmanvalloitukseen ovat kuitenkin lisääntyneet Xbox 360:n ja Wiin hyviä puolia yhdistelevän Home-ominaisuuden verran, ja GDC:n keynote-puheessa esitelty LittleBigPlanet -niminen peli vaikuttaa varsin herkulliselta tekeleeltä. Kyyninen kriitikko toteaa Home-ominaisuuden olevan vain Sonyn versio Habbo Hotelista hienolla 3D-kuorrutuksella, mutta etenkin Nintendon Mii Channelia jäljittelevä oman avatarin kustomointi vaikuttaa toimivalta ominaisuudelta. Sony on tällä hetkellä innovaatioissa konsolirintaman perässähiihtäjä, mutta yrittää ainakin parannella kilpailijoidensa kehittämiä konsepteja. Ehkä uusi PlayStation ei siis päädykään maailmanhistorian kalleimmaksi vitsiksi, vaikka konsolin alkutaival ei olekaan vaikuttanut kovin ruusuiselta.

Huomenna on vuorossa Shigeru Miyamoton puhe, ja vaikka ennakkohuhut kertovat Nintendon lähinnä kertaavan vanhoja faktoja, ainakin Super Paper Mariosta on kuulunut tapahtuman tiimoilta hyviä uutisia. Kun vielä löisivät lukkoon pelin julkaisupäivän Euroopassa, niin suomalainen Wiin omistaja voisi olla tyytyväinen.

Lopuksi muutama aiheeseen liittyvä linkki:

- hectigo 2007-03-08, viimeksi muokattu 2007-05-09

Kommentit

Ei kommentteja

Lisää kommentti

pienillä kirjaimilla

* Pakollinen kenttä

Sallitut tagit: [p] (kappalejako) ja [b] (lihavointi)