Hectigo.net
Suomeksi / in English
Muutan. Uusi osoite on oletus.fi. Hectigo.net pysyy toiminnassa toistaiseksi.

Saddamin tähti

WTF?

Sitä mekin ihmettelemme. Lue säännöt.

Kuva

Klikkaa isoksi

Säännöt

Peliin kuuluu:

Pelin tarkoituksena on maa-, meri- ja ilmateitse etsiä joukkotuhoasetta ja viedä se turvaan Jerusalemiin

Ennen pelin alkua käännetään pyöreiden pahvikiekkojen sininen puoli ylöspäin, ja ne sekoitetaan hyvin. Sitten ne asetetaan pelilaudan punaisille ympyröille sokeasti siten, ettei kukaan tiedä missä fossiiliset polttoaineet, terroristisolut tai kamelit ovat. Jokainen pelaaja valitsee mieleisensä pelikeilan ja sijoittaa sen Jerusalemiin. Kukin pelaaja saa kassasta 3 kpl 100 000 000 dollarin seteleitä. Lähtöjärjestys arvotaan noppaa heittämällä, joten se, joka on saanut korkeimman silmäluvun, aloittaa, muut siinä järjestyksessä kuin silmäluku osoittaa.

Sitten alkaa joukkotuhoaseen etsintä

Maatie on valkoinen mustin pistein. Ellei pelaaja halua tai voi maksaa, hän siirtää pelikeilaansa niin monta mustaa pistettä eteenpäin kuin nopan silmäluku osoittaa.

Meritie on vaaleansininen tummansinisin pistein. Pelaajan on maksettava kahden punaisen pisteen välisestä merimatkasta 100 000 000 dollaria ja siirrettävä pelikeilaansa niin monta sinistä pistettä eteenpäin kuin nopanheitto osoittaa.

Lentoreitti on piirretty punaisin viivoin. Pelaajan on maksettava kahden punaisen ympyrän välisestä lentomatkasta 300 000 000 dollaria ja siirrettä pelikeilansa noppaa heittämättä. Pelilaudassa on monta punaista ympyrää, joihin ei pääse meri- eikä lentoteitse vaan ainoastaan maateitse. Jokainen pelaaja saa vapaasti valita haluamansa reitin. Punaiseen ympyrään voi aina halutessa pysähtyä tarvitsematta käyttää kaikkia nopanheiton osoittamia silmiä.

Saavuttaessa punaiseen ympyrään saa pelaaja saman pelivuoron aikana pommittaa kaupungin ja lunastaa tässä ympyrässä olevan pahvikiekon 100 000 000 dollarilla. Ellei pelaaja halua tai voi maksaa, hänen on odotettava siksi kunnes YK:n asetarkastajien nopanheitolla onnistuu saada 4, 5 tai 6. Kun pahvikiekko on maksettu sen voi kääntää.

Jos pahvikiekko on:

Kiinnitä erityisesti huomiota seuraaviin paikkakuntiin:

Pelin voittaa se, joka on löytänyt joukkotuhoaseen ja onnistunut viemään sen Jerusalemiin. Jos joku pelaaja, sen jälkeenkun joukkotuhoase on löydetty, lunastaa kamelin ja onnistuu viemään sen Jerusalemiin ennen kuin joukkotuhoaseen löytänyt pelaaja saapuu sinne, hänon voittanut pelin. Jos joukkotuhoasetta ei löydy, pelin voittaa eniten fossiilisia polttoaineita kerännyt pelaaja.

Onnea JOUKKOTUHOASEEN löytöretkelle

Kiitokset

Suuret kiitokset lähdemateriaalista Krielille. Säännöissä olevat kirjoitus- ja kielioppivirheet ovat ainakin jokseenkin uskollisia alkuperäiselle Afrikan tähdelle.