Skitsofrenia

Mikä se on?

Skitsofrenia on roolipeli, jossa pelaajat ohjaavat jakomielitautista ihmistä ja yrittävät saavuttaa tavoitteita. Pelaajilta vaaditaan lähinnä sosiaalisuutta ja luovuutta. Aikaisempaa kokemusta roolipeleistä ei tarvita pelin pelaamiseen, ja säännöt oppii helposti puolessa tunnissa. Peli toimii sitä paremmin, mitä hilpeämpi tunnelma on, mutta sallii myös vakavamman pelityylin.

Mitä se missään nimessä ei ole?

Numeroiden kanssa värkkäämiseen keskittyvä nopanheittelypelleily (esim. Dungeons & Dragons) tai oikea, vakava roolipeli (esim. Call of Cthulhu).

Numeroita

Pelaajamäärä: 3-6 pelaajaa ja 1-2 pelinjohtajaa

Keskimääräinen kesto: 1-3 tuntia

Suositusikäraja: 15

Pelaajien kommentteja

...eli mitä ihmiset ovat sanoneet, kun heidän on aseella uhaten käsketty kehua peliä.

"Loistava peli, joka on aina erilainen ja jättää mielikuvitukselle tilaa."
-Paklu

"Hauska, äänekäs, kevyt. Ainutlaatuista hulluutta."
-'Pertti'

"Ykköspeli oli loistava. Tosi hauska, pöhinässä vielä parempi :). Tulee ehkä vähän liikaa huutamista, mutta nauramista tuli kyllä enemmän. Sivuhahmojen pelaajat pelin ulkopuolelta tekevät pelistä paljon hauskempaa."
-Ässä

Säännöt

Pelin perussäännöt ovat vain kaksi sivua pitkät, mutta jos sekin tuntuu ylivoimaiselta luku-urakalta, tämän sivun alalaidassa on lyhyt tiivistelmä säännöistä. Sääntöjen lisäksi pelin pelaamiseen tarvitaan vain korttipakka, pari noppaa ja kavereita.

Muuta hyödyllistä sälää

Säännöt lyhyesti

Kaikki pelaajat ohjaavat samaa pelihahmoa demokraattisten päätösten avulla ja yrittävät saavuttaa pelinjohtajan heille määräämiä tavoitteita. Kyky käyttää pelihahmoa puhumiseen kiertää pelaajien keskuudessa myötäpäivään. Ansiokkaasta pelaamisesta jaetaan pelaajille kortteja, joita he voivat käyttää demokratian pieneen säätämiseen tai puheenvuoron ryöstämiseen.

© Olli Etuaho & Lauri Oikari 2003-2004 - Visit also hectigo.net