Tarvitset Javan.

Näppäinoikotiet: Ctrl+Z kumoaa (Undo), Ctrl+Shift+Z toistaa (Redo).

Vaadittu ohjelmisto sovelman pyörittämiseen.

Sovelluksen ylälaidassa tulisi näkyä versionumero 0.0.10 Scientific Edition ja JTabletin versionumero 0.9.5.

Tehtävät:

Lue ohjeet kokonaan läpi, ennen kuin teet mitään.

1. Kokeile ensin sovellusta varmistaaksesi, että ymmärrät mitä säätimet tekevät. Avaa lisäksi Java-konsoli ja varmista, että sinne ilmestyy numeroita aina kun piirrät jotain. Java-konsolin saa auki Javan tehtäväpalkin kuvakkeesta, joka ilmestyy näkyviin kun Java-appletti käynnistyy. Konsolin saat auki likkaamalla kuvaketta hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla sieltä Open [versionumerosi] Console.

Mikäli kuvaketta ei näy, mene ohjauspaneeliin ja valitse Java. Merkitse Advanced-tabilta ominaisuus Miscellaneous -> Place Java icon in system tray. Mikäli Javaa tai tätä asetusta ei löydy Ohjauspaneelista, tai Java-sovelma ei peräti käynnisty ollenkaan, lataa Sunin Java-virtuaalikoneen uusin versio ja asenna se sekä tämän jälkeen JTablet. Mikäli JTablet on varmasti asennettuna, mutta paineentunnistus ei toimi, lataa sivu uudelleen.

2. Lataa sivu uudelleen aloittaaksesi puhtaalta pohjalta. Piirrä viivapiirros vapaasta aiheesta vapaalla tyylillä. Käytä aikaa noin 5 minuuttia. Ota tämän jälkeen kaikki Java-konsolin tulosteet talteen analysointia varten ja ruutukaappaus piirtämästäsi kuvasta. Laita kuvan tulosteet omaan tekstitiedostoonsa, jonka nimeät samannimiseksi kuin kuvatiedoston.

3. Lataa sivu uudelleen aloittaaksesi puhtaalta pohjalta. Piirrä väritetty kuva vapaasta aiheesta vapaalla tyylillä. Käytä aikaa noin 5 minuuttia. Ota tämän jälkeen kaikki Java-konsolin tulosteet talteen analysointia varten ja ruutukaappaus piirtämästäsi kuvasta.

4. Laita tallentamasi tulosteet ja ruutukaappaukset pakettiin ja lähetä osoitteeseen hectigo at gmail piste com. Laita viestiin mukaan myös nimesi. Ilmoitan, jos materiaali päätyy kandidaatintyöhöni ja lähetän myös valmiin työn paluupostissa.